Orez cu spanac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g margarina,
  • 200 g orez cu bobul lung,
  • 500 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat,
  • sare,
  • piper macinat,
  • 2 linguri untdelemn,
  • 2 cepe mari tocate marunt,
  • 250 g spanac proaspat sau congelat.

Mod de preparare

1. Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se lasa sa se caleasca 10 minute, amestecand mereu, pana devine auriu. 2. Se toarna deasupra apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, se gusta de sare si de piper. Se pune la fiert, circa 20 de minute, pe flacara mica, amestecand mereu. Cand e gata, se trage vasul deoparte. 3. Se incinge untdelemnul, se caleste ceapa 5 minute pe foc mic. Se adauga spanacul (daca e inghetat, se pune direct, daca e proaspat, se spala, se alege si se taie fasii subtiri) si se lasa sa fiarba pe flacara mica, 10-15 minute, cu capac. 4. Cat sunt inca fierbinti, se amesteca spanacul cu orezul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise