orez cu vinete prajite.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 2 vinete
  • 3 fire de ceapa verde sau praz
  • ulei
  • radacini de soia la conserva
  • sare

Mod de preparare

Fierbe orezul in apa in care ai presarat si putina sare. Separat, intr-o cratita, rumeneste putin radacinile de soia scurse bine inainte, si lasa-le deoparte. Intr-o tigaie, prajeste pe-o parte si pe alta, vinetele pe care le-ai taiat felii de 1- 5 cm, fi e pe latime, fie pe lungime.

Cand sunt gata, scoate-le si pune-le intr-o sita sa se scurga de ulei. Taie ceapa sau prazul felii foarte fine. Peste orezul putin racit toarna uleiul si radacinile de soia rumenite. Amesteca bine. Cand servesti, presara rondele de ceapa sau praz. Serveste compozitia alaturi de feliile de vinete prajite.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise