Orez grecesc cu rosii si branza de oaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 2 ardei grasi galbeni,
  • 200 g orez,
  • sare,
  • 3 linguri ulei,
  • 500 g rosii taiate (decojite, din conserva),
  • 200 g telemea de oaie,
  • 50 g ierburi aromate maruntite (rozmarin, cimbru, busuioc etc.),
  • 1 legatura codite de ceapa verde,
  • 10 masline verzi (umplute cu gogosari sau ardei).

Mod de preparare

Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu coditele de ceapa verde taiate rondele si cu maslinele taiate felii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise