Orez á la Malta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: 2 dl orez ( 1 dl orez = 75 g),
  • 4 dl apa si putina sare, 1 lingura unt, 5 dl lapte, 1 bucatica coaja de scortisoara, 0,5 dl zahar (1 dl zahar = 88 g), 2 dl smintina de frisca si 1 lingura zahar vanilat, mandarine, portocale sau dulceata de cirese

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste si se adauga zaharul. Inainte de a se servi se amesteca cu smintina si zaharul vanilat batute frisca.

Se serveste amestecat cu bucatele de portocale sau mandarine sau cu dulceata, alaturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise