Orez á la Malta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 persoane: 2 dl orez ( 1 dl orez = 75 g),
  • 4 dl apa si putina sare, 1 lingura unt, 5 dl lapte, 1 bucatica coaja de scortisoara, 0,5 dl zahar (1 dl zahar = 88 g), 2 dl smintina de frisca si 1 lingura zahar vanilat, mandarine, portocale sau dulceata de cirese

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu apa si sare 10 min. Se adauga laptele, coaja de scortisoara si se fierbe incet, cu capacul deasupra 30 min. Se raceste si se adauga zaharul. Inainte de a se servi se amesteca cu smintina si zaharul vanilat batute frisca.

Se serveste amestecat cu bucatele de portocale sau mandarine sau cu dulceata, alaturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise