Orez prajit in stil chinezesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 200 gr orez cu bobul lung
  • 400 gr piept de pui file
  • 6 linguri sos de soia
  • 250 gr ciuperci albe mici
  • 1 ardei gras verde, 1 ardei rosu mic
  • 1/2 legatura ceapa verde
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingura ghimbir proaspat macinat
  • 4 linguri sherry sec
  • sare si piper negru macinat

Mod de preparare

1- se spala bine orezul sub un jet de apa.Apa cu sare se aduce la clocot, iar dupa se adauga orezul si se fierbe timp de aprox. 30 minute

2- se spala carnea, se usuca prin stergere si se taie transversal in fasii subtiri,perpendicular pe directia fibrelor.Fasiile de carne se dau prin sosul de soia si se lasa la marinat, la rece.

3-se curata ciupercile si se taie felii.Se taie ardeii in patru, se indeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie cubulete.Se curata ceapa si se taie rondele.

4- se scot fasiile de carne din marinata, se scurg, iar marinata se pastreaza.Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie adanca, se adauga fasiile de carne si se prajesc timp de 5 minute.Dupa aceasta fasiile se scot si se mentin calde.

5- in restul de ulei se prajesc legumele la foc rapid timp de 3 minute.Se adauga ghimbirul, sherr-il si restul de marinata.

6- se adauga fasiile de carne si orezul, se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi intreg amestecul se incalzeste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise