Orez sirbesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa
  • ardei gras
  • morcovi
  • mazare (facultativ)
  • ciuperci (facultativ)
  • rosii la conserva sau 1 lingura bulion
  • orez cu bobul rotund
  • delikat sau supa de carne
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele.

Se acopera cu apa, se adauga delikat ptr. gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cind in cind se amesteca si daca trebuie se adauga apa pina fierb orezul si legumele. Mincarea trebuie sa fie legata.

Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.

Se serveste ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise