Orez spaniol

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui;
  • 1 ardei gras galben;
  • 1 ardei gras verde;
  • 2 catei de usturoi;
  • 400 g mazare;
  • O cutie rosii decojite;
  • Un castron orez spalat bine;
  • Sare si piper dupa gust;
  • Optional: carnat picant dupa gust si sofran.

Mod de preparare

Imi place foarte mult orezul spaniol, reteta am invatat-o de la mama.

Se calesc ardeii taiati felii mici in putin ulei incins, peste ei se adauga usturoiul taiat rondele mici, pieptul de pui taiat bucatele, rosiile, mazarea. Apoi se acopera cu apa si se fierb cateva minute.

Se rastoarna intr-o craticioara unsa cu putin ulei, se adauga orezul nefiert.

Optional puteti adauga si carnat picant taiat rondele si sofran. Se dau la cuptorul incins 30-40 de minute.

Portii: 5

Timp total: aprox 50min

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/orez-spaniol.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise