Osebucu de Bacau

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 bucati rasol
  • 1\\2 morcov
  • 1\\5 cartof
  • dafin
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • o cana faina
  • o cutie ciuperci
  • 150gr masline.

Mod de preparare

Se portioneaza rasolul, atentie se taie felii subtiri de 2.5 cm cu tot cu os, se da prin faina si se pune in tigaie la prajit.

Se curata cartoful cu morcovul si se dau intr-o unda de foc. Se iau bucatile de rasol, se leaga cu ata pe margini si se aseaza intr-o tava de cuptor, peste ele se vor pune cartoful cu morcovul.

Separat, se face un sos dintr-o jumatate de litru de apa, amestecat cu boia, sare, piper si se ingroasa cu o lingura de faina, dupa care se rastoarna peste rasol.

Se baga la cuptor cam 30 minute, dupa care se scot si se adauga ciupercile cu maslinele, se presara patrunjelul si se adauga 2 sau 3 foi de dafin.

Se mai lasa 15 minute acoperit cu o folie de aluminiu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise