Ossobuco milanez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati de carne-rasol de vitel cu os si maduva
  • sare
  • piper
  • 1/2 lg chimen
  • 4 lg.ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 4 rosii
  • 125 gr rosii pasate din conserva
  • 75 ml vin alb
  • 75 ml supa de carne
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 lg.coaja de lamaie
  • 1 foaie dafin sfaramata
  • 1 lg.patrunjel tocat
  • 1 ou fierta tare maruntit.

Mod de preparare

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot.

2.Legumele se taie cubulete,se prajesc in untura ramasa de la carne.

3.Se decojesc rosiile ,se trec prin sita si se adauga la legume impreuna cu rosiile din conserva ,vinul si supa de carne.

4.Cateii de usturoi se freaca cu sare,se adauga in sos impreuna cu foaia de dafin si coaja rasa de lamaie,dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba acoperit cca. o ora.

5.Se presara deasupra oul maruntit cu patrunjel

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise