Ossobuco milanez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 bucati de carne-rasol de vitel cu os si maduva
  • sare
  • piper
  • 1/2 lg chimen
  • 4 lg.ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 4 rosii
  • 125 gr rosii pasate din conserva
  • 75 ml vin alb
  • 75 ml supa de carne
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 lg.coaja de lamaie
  • 1 foaie dafin sfaramata
  • 1 lg.patrunjel tocat
  • 1 ou fierta tare maruntit.

Mod de preparare

1.Feliile de carne se freaca bine cu sare,piper si chimen,se prajesc in ulei,dupa care se scot.

2.Legumele se taie cubulete,se prajesc in untura ramasa de la carne.

3.Se decojesc rosiile ,se trec prin sita si se adauga la legume impreuna cu rosiile din conserva ,vinul si supa de carne.

4.Cateii de usturoi se freaca cu sare,se adauga in sos impreuna cu foaia de dafin si coaja rasa de lamaie,dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se adauga carnea si se lasa sa fiarba acoperit cca. o ora.

5.Se presara deasupra oul maruntit cu patrunjel

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise