OSTROPEL DE MIEL

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg. carne de miel ,
  • 120 ml. ulei ,
  • 1 lingura pasta de bulion ,
  • 1 lingura faina ,
  • 1 legatura ceapa verde ,
  • 1 catel de usturoi sau o legatura de usturoi verde ,
  • 1 lingura otet ,
  • sare ,
  • piper ,
  • 500ml supa de carne ;

Mod de preparare

1.Se taie carnea bucati , se inabusa in ulei ,se scoate si se fierbe separat cu putina supa de carne .

2.In grasimea ramasa de la inabusit se pune ceapa tocata , faina , se prajesc putin si se sting cu putina supa in care s-a fiert carnea . Se adauga bulionul si otetul si se mai fierb 20 min.Se strecoara sosul si se pune peste carnea fiarta ,se adauga usturoiul taiat feliute , sare si piper dupa gust si se fierbe inca 20 minute.

3.Ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi sau orez si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise