Ostropel de pui

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 pulpe pui (sau 4 copanele)
  • -2 linguri faina
  • -250 gr smantana
  • -5 catei usturoi
  • -sare,piper
  • -patrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Spalam pulpele , pe portionam, si le punem la fierc cu sare, la foc mare pana incepe sa fiarba si apoi dam la foc mic pana mai scade putin apa.

Intr-un castron amestecam smantana cu faina in asa fel incat sa nu faca cocoloase, si cu putina sare si piper( nu multa sare caci pulpele se ferb in apa cu sar). Pisam usturoiul si il adaugam in aceasta compozitie de faina cu smantana.

Cand sunt fierte bine pulpele punem amestecul din castron amestecand in oala incet sa nu sfaramam carnea si in asa fel incat sa nu se prinda de fundul cratitei sau sa faca cocoloase. Mai lasam sa de-a cateva clocote pana se ingroasa (la foc mic) si se serveste cald cu mamaliga de preferat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise