Ostropel de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 500 g ciocanele de pui
  • * 1 ceapa
  • * 3 catei de usturoi
  • * foi de dafin,piper,cimbru
  • * 500 ml suc de rosii
  • * 1 pahar de vin alb (100 ml)
  • * patrunjel tocat
  • * 3 linguri cu ulei
  • * 2 cutii rosii in bulion

Mod de preparare

Se spala ciocanelele de pui si se sterg cu hartie absorbanta. Ceapa se taie solzisori.Rosiile se taie si ele cubulete. Uleiul se pune intr-o cratita la incins.

Carnea de pui se sareaza si se pune sa se rumeneasca . Cand s-a rumenit se adauga paharul cu vin si se mai lasa 10 minute acoperite. Dupa ce s-au inabusit se scot pe o farfurie.In uleiul incins se adauga ceapa,apoi rosiile taiate. Se adauga si sucul de rosii, un fir de cimbru, piperul si foaia de dafin.

Se pune din nou carnea in cratita si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Catre sfarsitul prepararii se adauga si usturoiul pisat. La servire se pune patrunjel tocat. Se serveste cu mamaliguta si cu muraturi asortate.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise