OSTROPEL DE PUI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1kg.carne de pui,
  • 1/2 lingurita de faina,
  • 1 lingura de otet,
  • 1/2 capatana de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde,
  • 3 linguri unt,
  • 200g.rosii decojite in suc de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde,
  • 2 cepe;

Mod de preparare

1. Se spala carnea de pui si se taie in bucati potrivit de mici. Se rumenesc apoi intr-o tigaie incinsa cu unt. Se scot intr-o cratita si se pastreaza la cald. In untul ramas in tigaie se calesc cepele si usturoiul tocate marunt. Peste se toarna otetul indoit cu apa si se fierbe inabusit, pana se inmoaie ceapa si usturoiul.

2. Se strecoara sosul, la care se adauga faina dizolvata in jumatate pahar cu apa si se toarna peste bucatile de carne. Se fierbe inabusit 10 minute, apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii si se mai lasa pe foc pana s-au fiert rosiile si sosul se ingroasa putin.

3. Se sareaza, pipereaza si se adauga patrunjel verde tocat. Se serveste imediat cu salata de sezon si un vin alb sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise