Ostropel de rata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 rata
  • 2-3 cepe
  • o lingura grasime (de pasare)
  • 4-5 catei de usturoi
  • o lingura bulion de rosii
  • 8-10 boabe de piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri de vin

Mod de preparare

Se iau bucatile de rata pregatite pentru mancare si se rumenesc intr-o cratita, cu ceapa tocata, in grasime de pasare sau alta grasime. Se adauga un praf de faina, se stinge cu putina cu apa si se lasa acoperit, sa se fragezeasca bine carnea. Din cand in cand se adauga cate o lingura doua de apa. Cand carnea este moale se adauga cateva linguri de zeama de rosii sau o lingura de pasta de rosii dizolvata in apa, cativa catei de usturoi, doua foi de dafin, cateva boabe de piepr. Cand este aproape gata, se adauga 2-3 linguri de vin (sau otet de vin). Se da putin la cuptor, sa scada cat trebuie.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise