Oua cu surprize

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 8 coji de oua (sau cate oua dorim sa facem)
  • - 250g bomboane de mai multe feluri (am folosit bomboane gumate,de ciocolata cu stafide,cu ciocolata si simple)
  • - 275g ciocolata memaj sau cu lapte
  • Pentru vopsit cojile de oua:
  • -250 ml zeama de sfecla
  • -2 linguri de otet
  • Pentru scurs cojile:
  • -bete de frigarui
  • -burete

Mod de preparare

Cojile de oua (stranse de la alte preparate) le spalam bine, bine, atat pe dinafara cat si pe dinauntru ,cu degetul, cu apa multa pana scoatem tot restul de albus ramas pe coaja.Intr-un ibric, punem zeama de sfecla si otetul si punem sa fiarba. (eu am avut zeama de sfecla pastrata la congelator,pentru a o avea la indemana, cand am nevoie sa colorez, ceva.)

Cand a inceput sa fiarba,am lasat focul foarte mic si am pus cojile de oua (nu toate o data...ibricul fiind mai mic,ca zeama de sfecla sa fie mai multa)Le-am tinut cu un bat de frigaruie,pe fiecare,ca sa se umple cu zeama.(altfel,plutesc deasupra).

Le-am tot rotit ,pentru ca sa prinda culoare, uniform. Le-am lasat in zeama,cam 10 min. Apoi, le-am scos si le-am pus pe fiecare in cate un bat de frigaruie, infipt intr-un burete si le-am lasat asa pana cand s-au uscat bine.

Dupa ce s-au uscat, am pus ciocolata la topit pe baie de abur. Cand s-a topit, am luat cate o coaja de ou,am pus cate o lingura de ciocolata topita in ea si am rotit-o usor, ca sa acopere ciocolata, toata suprafata cojii.

Surplusul de ciocolata l-am scurs.Asa am procedat cu toate cojile. Cand am terminat,am dat la frigider pana cand ciocolata s-a intarit. Operatiunea asta am facut-o de doua ori.

Dupa ce au stat la frigider, le-am scos si fiecare ou ,l-am umplut cu bomboane. Bomboanele sa fie de mai multe feluri, astfel surpriza este mai mare.

Ca sa le pun cate un capacel ciocolata ce am imbracat cojile, am lasat-o sa se raceasca, aproape de tot, si apoi am luat cate o lingurita de ciocolata si am inchis ouale. (ciocolata nu trebuie sa fie prea fluida, altfel s-ar prelinge peste bomboane si le-ar inchega).

Le-am lasat sa se intareasca capacelele foarte bine si apoi le-am pus in hartiute de bomboane. Cred ca pentru micuti ar fi intr-adevar o adevarata surpriza!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise