Oua de paste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua
  • coji de ceapa
  • ulei
  • vopsea de oua

Mod de preparare

Ouale se scot cu o jumatate de ora din frigider, se spala, pentru a fi degresate, si se pun la fiert pentru cca 5\'. Intre timp pregatim culorile pentru vopsit(vezi instructiunile de folosit pe fiecare pachetel de vopsit), cojile de ceapa si dresul taiat in patratele pentru a le putea vopsi in coji de ceapa.

Se ia un patratel de ciorap taiat, se aseaza cojile de ceapa (nu tb. sa fie asezate uniform - \"rebele\"), eu am folosit si coji de ceapa rosie si galbena. Luam oul si-l asezam peste cojile de ceapa, oul trebuie sa fie acoperit cu coji, prindem capetele de la ciorap, il strangem si-l legam, asa vom proceda cu fiecare oua in parte. Cand vopsea este gata pregatita, punem ouale in vopsea si le lasam cca 5\'. Puneti cateva in vopsea rosie, cateva in vopseaua verde, si asa ve-ti proceda pentru fiecare culoare. Se scot pe un prosop de hartie si le mai lasam 5\' asa impachetate. Taiem cu forfecuta ciorapul si scoatem cojile de ceapa. Le punem pe un platou si le ungem cu putin ulei pentru luciu.

Si asa au iesit ouala mele. Sper sa va placa!

Va doresc un PASTE FERICIT!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise