Oua in sos de rosii- Shakshouaka

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita chimion
  • 1 conserva rosii Sun Food
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline aromat
  • 1 lingutita turmenic
  • 1 varf cutit piper Cayenne
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire ceapa verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.

Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.

Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.

Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.

Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.

Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.

Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.

Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.

Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.

Sigur voi mai face !

Pofta mare va doresc !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise