Oua la cuptor cu spanac si danish blue

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de praz
  • 100 gr spanac baby
  • 20 gr unt
  • 50 gr danish blue sau oricare alta branza cu mucegai care va place
  • 80 gr de pastrama taraneasca sau bacon sau prosciutto crudo
  • 4 grisine groase si lungi
  • 100 ml smantana de gatit 30% grasime

Mod de preparare

Taiem prajul rondele, usturoiul feliute si il punem la calit in tigaia unde am topit in prealabil untul. Cand s-au inmuiat bine, punem spanacul si amestecam.

Spanacul nu il tinem pe foc mai mult de 1 minut. Cand totul e gata, dam de-o parte.

Intr-un blender punem vegetalele calite si smantana, si omogenizam.

Pasta obtinuta o impartim in doua boluri rezistente la cuptor. Eu am avut niste forme mici de sufleuri pe care le-am dat o alta destinatie. Peste ea punem cateva feliute subtiri de danish blue. Apoi spargem cate un ou in fiercare bol.

Mai adaugam cateca feliute de danish blue si putina smantana. Cele doua boluri pe punem intr-o tava.

Feliile de pastrama le-am rulat artistic pe grisine si le-am asezat in tava langa bolurile cu oua.

Am dat totul la cuptorul incins, avand grija ca pe gratarul de jos sa pun o oala/cratita/tava cu apa, pentru vreo 20-25 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise