Oua,,Palaria Sarpelui,,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 oua
  • 50g unt
  • 100ml smantina
  • patrunjel tocat fin
  • sare
  • piper
  • mustar.

Mod de preparare

Ouale se umplu dupa ingredientele de sus,insa se numesc astfel datorita ornamentului care imita ciuperca ,,palaria sarpelui,,(palaria rosie cu buline albe).Sint insa de efect la salata de beuf si salata ruseasca.Se pot servi ca atare ,cu sos tartar,sau cu alte sosuri,indicate la oua umplute.

Pentru acest preparat ,se fierb ouale tari,se curata de coaja si se taie in jumatati,pe lungime.Jumatatile se umplu cu compozitia de mai sus,insa pana la nivelul albusului(nu bombate).Se impreuna cate doua jumatati de albusuri,pentru a forma un ou intreg care se va taia putin la baza(ca sa stea vertical).Se aleg rosii rotunde,de marime mijlocie.Fiecarei rosii i se taie cate un disc mic in partea coditei,i se scobeste miezul(2 cm adancime,cat sa incapa varful oului)si se aseaza apoi deasupra oului,imitand o palarie de ciuperca.Cind se pregatesc ouale pentru ornat salata cu maioneza,se scoate tot miezul din rosie si aceasta se umple ,apoi cu salata(lasand liber numai cat sa intre virful oului,pe care se aseaza).Se pot realiza aceste ciuperci si din oua fierte tari,neumplute,asezand la fel ,rosiile pe varful lor.Bulinele se fac din albus de ou fiert tare,taiat in felii subtiri din care se vor decupa buline cu un tub de sticla cu diametrul de 1 cm.Bulinele se lipesc,din loc in loc,pe palarie cu putin unt sau maioneza.Ciupercile ,astfel realizate se aseaza pe salata din loc in loc,unele vertical,altele rasturnate,completand decorul cu petale de albus fiert tare.Daca se servesc cu sos,ciupercile se aseaza unele vertical ,unele rasturnate,presarandu-se deasupra cu patrunjel sau marar tocat verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise