OUA VOPSITE IN JOIA MARE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 30 de oua de gaina si de rata
  • - otet
  • - vopsea pentru oua
  • - solutie pentru luciul oualor
  • - sare
  • - 3 frunze de patrunjel

Mod de preparare

1.Ouale cand sunt la temperatura camerei se spala cu detergent.Se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 10-15 minute( mie imi plac ouale tari)

2.Cand sunt fierte, se scot, se pun sub jetul de apa rece timp de 3-4 minute pentru a ajunge la temperatura camerei.

3.Se pune vopseaua in apa caldutza, in functie de ce scrie pe prospectul fiecarei vopsea de oua, si adaugam 2-3 linguri de otet.

4.Ouale se introduc in vasul in care avem vopseaua si se tin cam 3-4 minute.

5.Cateva oua le-am pus intr-un ciorap pe care l-am legat cu un elastic pentru bani si pe ou am aplicat o frunza de patrunjel.A se retine ca se pune in ciorap cate un singur ou.

6.La final se ung fie cu ulei, fie cu o solutie speciala pentru oua( eu am avut in plicul cu vopsea si solutia pentru luciu)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise