Paine alba de casa(hala)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg/100 gr de faina
  • 60-80 gr de zahar
  • 15 gr sare
  • 50 gr drojdie proaspata sau 15 gr drojdie uscata
  • 60 gr de ulei
  • 3 oua mari
  • 3galbenuse
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca.

Intr-un castron adinc sau la robot de bucatarie se pune faina ,restul de zahar sarea ouale si galbenusele si se amesteca impreuna dupa care se adauga maiaua si se adauga restul de apa . Se framinta un aluat si se adauga putin ulei.Se framinta 10 minute dupa care se da la dospit intro cratita unsa cu ulei.Se lasa pina aluatul isi dubleaza volumul.Se framinta inca odata dupa care se imparte in trei si fiecare parte se imparte inca odata.

Se impleteste ca colaci si se unge cu ou amestecat cu putina sare si zahar.Se presara cu susan sau cu mac si se pune in tava si se lasa sa mai creasca inca 15 minute

dupa care se da la copt la 180 de grade pina se rumeneste.

Iese o piine gustoasa ca pentru sarbatori sau de simbata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise