Paine bio cu multicereale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Am facut portie dubla asa ca am pus 900 grame de faina
  • 200 ml lapte
  • 250 ml apa
  • 50 grame drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • 3 linguri de amestec de cereale.

Mod de preparare

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.

Daca nu aveti masina de facut paine, aluatul se poate framanta si cu mana, pana se obtine un aluat elastic si apoi se adauga uleiul si cerealele la sfarsit. Se lasa la dospit minim 1 ora.

Le-am copt la jumatatea cuptorului, la 220 de grade cu cuptorul preincalzit si cu o tava cu apa sub tava de paine ca sa iasa coaja crocanta.

Au iesit foarte gustoase si pufoase si se pastreaza foarte bine si pentru ziua urmatoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise