Paine cu coriandru

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 lingurite coriandru macinat
  • 50 g drojdie
  • 500 ml apa
  • sare
  • 1 lingura otet sau zeama de lamie
  • 1/2 pachet margarina
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Intr-un vas de plastic se pun la dospit drojdia, zaharul, putina faina si 1 pahar apa calduta si se lasa la dospit 20 minute

Peste drojdia dospita se toarna treptat faina, apa calduta, coriandru, otetul sau zeama de lamaie si margarina tinuta la cald sa se topeasca atat cat se poate freca cu celelalte ingrediente

Se amesteca cu lingura pana se ingroase si apoi se pune treptat faina si se framanta cu mana

se lasa la dospit 1 ora

cand s-a dospit se framanta putin si se pune in tava unsa cu margarina

pe deasupra se poate unge cu ou batut si/sau rosii sau pasta de rosii diluata cu apa

se lasa la cuptorul deja incalzit 45 minute-1 ora, la inceput la foc mic si apoi la foc mijlociu, pana se rumeneste

cand drojdia este dospita nu pun sarea si otetu imediat peste drojdie ci mai tarziu dupa ce mai adaug faina si aluatul pus in tava il introduc imediat in cuptor

painea este foarte gustoasa datorita coriandrului si este buna pentru digestie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise