Paine cu mac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru o paine): 2 1/2 cesti de faina amestecata cu un plic de praf de copt,
  • 1/4 ceasca zahar,
  • 1/4 ceasca seminte de mac,
  • 1 kg cartofi curatati si dati pe razatoare,
  • 200 g unt topit si racit,
  • 2 oua batute usor,
  • inca 1 lingurita seminte de mac.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C, se unge o forma de cozonac cu unt topit si se tapeteaza cu hartie pentru copt, care se unge si ea cu unt. Se cern faina si praful de copt intr-un castron, se adauga zaharul, macul si cartofii si se face la mijloc o gropita in care se pun ouale si untul. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu exagerat de puternic), pana ce se obtine un aluat neted. Se toarna in tava, se niveleaza suprafata si se presara cu seminte de mac. Se coace 50 de minute (se incearca cu un ac sau cu un pai), se lasa trei minute sa se odihneasca, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Painea cu mac se poate tine la frigider patru zile, iar in congelator pana la patru saptamani.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise