Paine cu masline

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina 00
  • 40 gr drojdie
  • 300 gr masline fara sambure
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Intr un castron inalt se pune faina,iar in mijloc se face o gaura.Drojdia se dizolva in apa calduta,cu putin ulei si sare.Se omogenizeaza tot cu mainile si dupa ce e legat se adauga maslinele taiate marunt.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 1 ora.Dupa ce a crescut se divide aluatul in parti mici care se lucreaza cu mana in forme diferite.

Se pun intr o tava dreptunghiulara unsa cu ulei si se dau la cuptor 25 min.

Cand sunt gata ,se scot din cuptor si se ung cu putin ulei de masline si se sareaza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise