In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem faina intr-un lighean,si facem o gaura in mijlocul ei.
Drojdia o frecam cu o lingura zahar , apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Apa minerala o punem putin la incalzit,dar foarte putin,cat sa fie calduta.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem apa minerala,treptat .
Framantam bine de tot aluatul.
La urma punem cele 2 linguri de ulei ,intre maini,si framantam aluatul.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie curat,il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul,il modelam.
Luam o tava de paine(eu am facut in tava de guguluf) o ungem cu putina margarina,si o tapetam cu faina.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
Batem 1 ou spuma si ungem paine, o mai lasam cam 10 minute,in tava,la crescut.
O introducem tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo pana ce painea este coapta(faceti testul cu scobitoarea).
Cand o scoatem din cuptor,o ungem cu un strop de ulei,atunci fierbinte.
O lasam la racorit apoi servim!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise