paine de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri cereale
  • 1 lingura malai
  • 1 lingura ulei
  • 30 g drojdie de bere
  • 1 lingurita de sare
  • 500 ml apa
  • 1 rosie

Mod de preparare

Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia cu putina apa, se adauga si restul de apa si se incorporeaza toata faina, cerealele, malaiul, sarea, uleiul.

Se bate de planseta pina devine elastic.

Se lasa la crescut.

Se intinde o foaie care apoi se ruleaza, se lasa la crescut.

Se unge cu apa cu sare si se coace, cind incepe sa devina aurie se freaca coaja painii cu rosia si se mai lasa la cuptor 10 minute.

Se scoate din cuptor si se acopera cu un stergar, pina a doua zi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise