Paine de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. In mijloc se face o adancitura in care se pune zaharul, uleiul si drojdia. Se toarna apa calduta treptat si se amesteca in centru pana se dizolva drojdia.

Se framanta bine. Se imparte compozitia in 2. Fiecare bucata se imparte in 3 si se impletesc. Se pun in tavile de cozonac unse cu margarina. Se lasa la crescut, se ung cu ou batut, se presara mac/susan dupa preferinta, apoi se dau la cuptor. Se coc la foc potrivit timp de 45min.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise