Paine de casa impletita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.faina
  • 1 plic drojdie uscata activa-10g.
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf lingurita zahar
  • 2 cani apa calduta
  • ulei pentru lucrat aluatul

Mod de preparare

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri de faina si formam maiaua, apoi framantam un aluat din toata faina, maia, sare si apa calduta. Lasam aluatul sa creasca o jumatate de ora si il impartim in doua parti. Vor iesi doua paini. Vom imparti fiecare dintre parti in doua, le vom intinde cu sucitorul si le vom rula. Cele doua rulouri se impletesc si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cand lucram aluatul ungem planseta si sucitorul cu ulei. Lasam un sfert de ora sa creasca aluatul si in tavi si il bagam la cuptorul incins la 180 grade timp de 30 minute. Scoatem painea, o ungem cu putina apa si mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos inca 20 minute. Se scot din tavi se invelesc intr-un prosop curat si se lasa la racit. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise