Paine de secara

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina de secara
  • 700 gr faina alba ptr paine
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 20 gr de zahar
  • 25 gr de sare
  • 550 ml apa
  • 100 gr de unt topit

Mod de preparare

Se face o maia din 3 linguri de faina cu drojdia si 50 ml de apa.

In oala mixerului se pun fainile cernute se adauga zaharul. Se adauga maiaua si se incepe amestecul, se adauga treptat restul de apa. Se adauga sarea si untul si se framanta cel putin 10 minute pana se formeaza un aluat fraged putin lipicios. Se unge un vas cu putin ulei si se pune la dospit aluatul cel putin o ora pana isi dubleaza volumul.

Se imparte in doua din fiecare parte, se formeaza o paine care se pune intr-o tava lunguiata ca de chec care a fost unsa cu putin ulei si se lasa sa creasca inca o ora. Se ung painile cu putin ou si se coc la cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade 35 de minute sau pana s-au rumenit frumos. Cine doreste poate adauga seminte in aluat in timpul framantarii. Este o paine gustoasa si sanatoasa foarte buna ptr diabeteci sau ptr cine doreste sa tina dieta.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise