Paine de secara

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 850 gr faina de secara
  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 1/2 pahare de apa calduta
  • 1/2 pahar amestec de samburi-samburi de in, de floarea soarelui, de bostan

Mod de preparare

In oala mixerului se cerne faina. Se adauga drojdia dizolvata in putina apa, uleiul si zaharul. Se incepe amestecul si se adauga treptat apa, lingura de sare si amestecul de samburi.

Se lasa mixerul sa lucreze 10 minute sa framante aluatul, dupa care se transfera intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa sa creasca 10 minute.

Se pregateste o tava de cuptor cu o foaie de pergament si se formeaza 2 paini care se lasa sa creasca 2 ore acoperit cu un prosop umed.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade se pune o tava cu apa pe fundul cuptorului si cand punem painea la copt coboram la 180 de grade.

Se coace aproximativ 40 de minute pana se rumeneste frumos, se scoate din tava si se reintoarce la cuptor, pe gratar, pentru 10 minute la 180 de grade, pentru ca baza painii sa se rumeneasca.

Daca in loc de cele doua linguri de zahar punem doua prafuri de zahar diabetic special pentru copt, vom face o paine sanatoasa si gustoasa pentru diabetici.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise