Paine Foccacia

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina de griu calitate superioara
  • 600 ml apa curata (e bine daca folositi apa plata)
  • 10 gr drojdie uscata
  • 30 gr zahar(2 linguri fara varf)
  • 10 gr sare (1 lingura fara virf)
  • 1 catel usturoi
  • 20~25 masline fara simburi
  • 1/2 lingurita cimbru(sau oricare iarba uscata sau proaspata care va place)daca e proaspata puneti o maina farimitata.
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se dizolva intr-un vas mai mare in apa fiarta calduta drojdia, pana nu simtim nici o bila apoi adaugam putina faina ca doi pumni omojenizam si adaugam si sarea cu zaharul.

Adaugam in vas o jumatate din cantitatea de faina cernuta ca sa fie mai bogata cu oxigen, mestecand totul cu o maina pina omojenizam cat de cat, a doua maina trebuie s-o avem curata ca sa mai adaugam cu ea faina, si mai adaugam faina, lasand in pachet ~ un pahar si jumatate, adunam cu maina pina obtinem o coca mai puternica, trebuie sa fie ca un aluat aproape gata, dar inca moale, turnam pe masa de lucru faina ramasa in pachet si rasturnam peste ea aluatul obtinut, i-l adunam cu faina de pe masa pina devine un intreg, acest aluat nu se framinta ca de obicei la paine, doar se aduna cu dragoste .

Pregatim un vas in care va creste aluatul de trei ori in volum, ungem vasul cu ulei de masline si punem in el aluatul, acoperim cu un prosop si punem intr-un loc caldut si fara curenti ca sa creasca pentru 1,30~2,00 ore.

Cel mai bine sa puneti aluatul intr-un dulap, sa nu-l puneti pe cuptor chiar daca va pare ca e un loc bun ca va lucreaza de exemplu cuptorul si vine caldura, pentru ca caldura trebuie sa vina uniform ca sa lucreze drojdiile si sa cresca aluatul in toate directiile uniform. Nu trintiti usi, nu va certati cu nimeni, nu bateti cu facaletul :)) langa aluat si nu strigati, pentru-ca painea iubeste liniste .

Dupa ce a crescut aluatul, ungeti o tava cu ulei de masline si asezati frumusel aluatul in tava, tapand-ul cu degetelele si intinzind-ul cu maina pe toata suprafata tavei, acoperite-l iarasi cu un prosop si mai lasati-l vre-o 10~15 minute sa se calmeze dupa ce l-am asezat in tava, ungeti aluatul cu ulei de masline si i-l presarati cu cimbru, usturoiul taiat marunt si maslinele taiate rondele sau cum va place voua, tapati-l iar cu degetelele si dati-l la cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 30~35 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise