Paine impletita cu mac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g faina alba
  • 15g drojdie proaspata
  • 210-220ml apa calduta
  • 1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 ligurita miere
  • mac pt ornat

Mod de preparare

Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute;

Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora;

Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute;Cuptorul cald 220°C ;

Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa;

Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!

Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa,,

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise