Paine Indiana Poori

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -500 grame faina
  • -2 lingurite de sare
  • -1 lingurita de zahar pudra
  • -1 lingura margarina
  • -300 ml apa
  • -2 linguri de ulei
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul si margarina; se adauga treptat apa si se framanta bine.

Se acopera aluatul cu un servet de bucatarie umed si se lasa sa stea 15 minute.

Se imparte aluatul in 10 parti egale si se fac mici sfere de aluat ;se acopera din nou cu servetul umed.

Intr-o tigaie wok se incinge uleiul.

Se inmoaie o sfera de aluat in ulei si se intinde o foaie de cca 20 cm diametru.

Se prajeste in ulei pe ambele parti pana ia o culoare aurie.

Se fac painile pe rand, pastrand restul sub servetul umed.

Se serveste langa pui Tandoori si orez Indian.

Pofta buna!

In unele regiuni din India se adauga mai multa margarina in aluat pentru a iesi mai crocante.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise