paine pufoasa pufoasa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 500-600 gr faina
  • 2 linguritze sare
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1-2 oua

Mod de preparare

intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.

se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.

se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.

se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.

se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.

se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.

se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.

merita incercata eu fac aceasta reteta la 2-3 zile

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise