Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat energic si am lasat din nou aluatul sa creasca (in total 90 min.)
Cand si aceasta operatiune a fost gata, am impartit aluatul in 3 bile mari si 3 mici. Din cele mari am format 3 suluri pe care le-am impletit intr-o coada, iar din cele mici la fel. Am suprapus impletiturile si am pus painica in tava tapetata cu hartie de copt.
Ca sa nu se desfaca in tava, am intepat-o cu scobitoarea pe partile laterale, apoi am uns cu ou batut spuma (optional) si am dat-l la cuptor, pana a trecut testul scobitorii. Raspandeste un miros extraordinar in casa si-ti vine s-o mananci fierbinte:)
Enjoy!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise