Paine usor de facut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 400 ml apa călduţă
  • 200 ml de lapte călduţ

Mod de preparare

˛Se cerne făina.

Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.

Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat.

Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.

Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi.

Se presara puţină făină într-o tavă.

Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine.

Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.

( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise