Paine usor de facut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de făină
  • 1 lingură de sare mare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 40g de drojdie proaspătă
  • 400 ml apa călduţă
  • 200 ml de lapte călduţ

Mod de preparare

˛Se cerne făina.

Se dizolvadrojdia cu zahăr si lapte. se amestecă si niste faină în drojdie.

Sarea se dizolvă în apa caldă si se amestecă in făină. se pune uleiul si laptele rămas. Când drojdia începe să se umfle,se amestecă şi ea în aluat.

Se frământă cam 10 minute, apoi se pune sa crească acoperită, pâna îşi dublează volumul.

Se modelează o pâine rotundă care se crestează cu un cuţit în ce forme doriţi.

Se presara puţină făină într-o tavă.

Se coace cam o oră în aragaz pâna se rumeneşte bine.

Când se scoate, se acoperă cu un şervet curat până se răceşte.

( Se face o cruce cu mâna peste pâine: se duce la Dumnezeu, cum se spune la ţară)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise