Painicele din faina integrala

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina cernuta
  • 2 linguri drojdie uscata sau 50 gr proaspata
  • 1/4 de pahar zahar brun
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 pahar de apa calduta
  • 11/2 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam 10 minute de framantare/

Transferam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasam sa isi dubleze volumul.

Cand a crescut frumos luam bucatele de aluat si formam painicele. Ies 16 painicele dintr-un kg de faina. Le punem pe tava de copt care este tapetata cu o hartie de copt la distanta intre ele pentru ca cresc si le acoperim cu un prosop si le lasam sa creasca 1/2 de ora.

Incalzim cuptorul la 180 de grade le ungem cu putin ou diluat cu apa si presaram susan sau amestec de mirodenii dupa dorinta. Le coacem 20-25 de minute pana sant aurite. Sunt painicele foarte gustoase si sanatoase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise