Painici cu cascaval

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 ml iaurt
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 lingura de mustar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade si se ung formele (eu le-am facut in formele de briose)

Se amesteca faina, praful de copt, sarea si cascavalul.

Ouale se bat, apoi se amesteca cu iaurtul, uleiul de masline, mustarul. Dupa ce se omogenizeaza, se adauga 4 linguri de apa la temperatura camerei.

Ingredientele lichide se toarna in compozitia uscata, amestecand repede cu o spatula, insa nu prea mult, pentru ca aluatul sa nu isi piarda din fragezime.

Aluatul se pune in forme cu ajutorul unei linguri si se da la cuptor 20-30 de minute. Dupa ce se scot de la cuptor, se lasa 5 minute, inca in forme, pentru a se raci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise