Painici cu seminte

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400.gr faina alba
  • 200 gr. faina de secara
  • 300 ml lapte caldut
  • 100 ml iaurt (lapte batut )
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 75 gr. unt
  • 15 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingura seminte in
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • 2 linguri seminte susan
  • 2 linguri seminte dovleac

Mod de preparare

Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara, apoi se adauga si semintele date prin rasnita. In cuva de la masina, se pune laptele caldut, in care am dizolvat zaharul si sarea. Se adauga untul, iaurtul (eu am folosit lapte batut de casa), apoi faina cu semintele. Deasupra se adauga drojdia maruntita. Setez masina la programul 8. Dupa ce a terminat de framantat, las aluatul in masina (scoasa din priza ) pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe blatul uns bine cu ulei. Aluatul il tai in 12 bucati. Cu mana unsa, formez un dreptunghi, il rulez pana aproape de capat. Partea ramasa se cresteaza in trei franjuri care se ruleaza pana la capat. Se aseaza pe hartia de copt, lasand distanta intre ele. Se mai lasa la crescut 30 minute, se ung cu apa in care am dizolvat putin zahar, se dau la cuptorul preincalzit 30-40 minute pana se rumenesc. Cand se scot din cuptor se ung usor cu putin ulei sa capete un aspect placut. Se acopera cu un prosop si se consuma dupa ce s-au racit. Painea, fie ea cat de dietetica, nu e bine sa fie consumata calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise