Pâinici gustoase şi sănătoase

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - 600 grame diverse făinuri (făină de secară, de orz, de ovăz, fâină integrală de grâu, se poate folosi şi făină de hrişcă, etc.)
  • - 3 linguri tărâţe de grâu
  • - 1 lingură seminţe de in pisate
  • - 4 linguri ulei de măsline
  • - aprox. 10 grame drojdie
  • - 200 ml lapte pentru dospit
  • - apă, sare, zahăr
  • - seminţe susan, mac, seminţe in, chimen

Mod de preparare

Drojdia se prepară împreună cu laptele călduţ şi zahărul. Se amestecă în făina pregătită într-un vas, cu tărâţele, apa, uleiul, seminţele de in pisate şi sarea (după gust). Se frământă aluatul şi se lasă la dospit aproximativ 2 ore.

Făina eu am pregătit-o din fulgi de ovăz, de orz şi de secară folosind râşniţa de cafea. Am amestecat-o cu făină integrală de grâu - părţi egale.

Când aluatul a crescut se frământă bine şi se întinde. se formează cornuleţe care se ornamentează cu mac, seminţe de in sau susan, eventual chimen. Se pot şi combina seminţele.

Se pun în tavă şi se dau la cuptor aproximativ 40 de minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise