Painite de Craciun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g pere uscate
  • 130g prune uscate
  • 100g mere uscate
  • 100g caise uscate
  • 80g stafide
  • 125ml vin rosu
  • 150g smochine uscate
  • 150g migdale
  • 100g alune
  • 80g coaja de citrice glasata si tocata
  • 400g faina grau
  • 400g faina secara
  • 40g drojdie
  • 2 lingurite scortisoara
  • anason pisat
  • enibahar pisat
  • 2 linguri miere
  • sare
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • 10g unt

Mod de preparare

Se taie cuburi toate fructele(fara smochine),si se lasa sastea in vin rosu si 375ml apa calda 3 ore.Smochinele se spala cu apa fierbinte si se taie cuburi.Se taie pe lung 50g migdale,iar restul se toaca,impreuna cu alunele.

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;o parte se amesteca cu drojdia,mirodeniile si putina apa.Maiaua astfel obtinuta se lasa sa creasca 60 minute.

Se scurg fructele si se pastreaza sucul;se completeaza cu apa calduta pana la 250ml.

La maia se adauga mierea ,sarea,sucul si coaja de portocala si sucul de la fructele uscate.Se framanta aluatul cu faina,fructele uscate,smochinele,alunele,migdalele,coaja de citrice.;se lasa sa creasca 2 ore.Se mai framanta o data aluatul si se fac din el 2 cozonaci,pe care se incrusteaza fasii de migdale si se mai lasa sa creasca in forme 15 minute.

Se coc in cuptorul incins cca.90 minute.Se ung cu putin unt in timpul coacerii si dupa coacere.

Se consuma dupa o saptamana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise