Placinta cu mere (de post)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 pachet de margarina( 250g)
  • -15 linguri de faina
  • -7 linguri de apa
  • -1 praf de copt( sau bicarbonat ) stins cu zeama de lamaie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -zahar tos
  • -zahar pudra
  • -scortisoara macinata
  • -10 mere mari

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare.

Se framanta un aluat care se imparte in doua.

Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se aseaza uniform peste foaia de aluat.

Peste mere se presara zahar tos si scortisoara.

Se intinde a doua foaie peste mere si se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se da la cuptorul incalzit dinainte la foc potrivit cca 45 de minute.

Se presara cu zahar pudra si se taie cand s-a racit.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise