Paleuri cu stafide

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300g. zahar
  • 300g. margarina
  • 300g. faina
  • un pumn de stafide
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu margarina pana ce aluatul devine cremos, se adauga ouale, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca in continuare, se mai adauga si stafidele care au stat in prealabil la inmuiat intr-un pic de apa calduta si la sfarsit faina. Totul se amesteca foarte bine. Iese un aluat potrivit de moale. Se pun gramajoare cu lingurita pe tava unsa la o distanta considerabila, deoarece la copt se latesc. Se pun la copt in cuptorul deja incalzit, sunt gata cand se coloreaza usor pe margine. Se scot din tava fierbinti cu ajutorul unui cutit.

Se pot manca si dupa mai multe zile, de fapt cu cat stau cu atat se fac mai fragede.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise