Pancakes cu zmeura

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina alba
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15-20 buc zmeura (proaspata sau congelata)
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare

-bateti frisca lichida (nu prea tare insa) apoi dati vasul la frigider

-intr-ul bol spargeti un ou, adaugati faina si praful de copt si apoi treptat adaugati laptele amestecand mereu (sa nu se formeze cocoloase)

-incingeti o tigaie (eu am adaugat si un strop de ulei de floarea soarelui sa fiu sigura ca nu se vor lipi clatitele ) si intr-o forma de silicon adaugati 1/2 polonic din aluatul de clatite apoi adaugati zmeura si lasati sa se coaca clatita

-cand se formeaza bule de aer pe suprafata necoapta a clatitei intoarceti cu o paleta (cu grija) si lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte

-procedati astfel cu toate clatitele

-serviti astfel: pe o farfurie aranjati clatitele apoi le pudrati cu zahar si eu am ales sa servesc langa ele, in 2 paharele frisca si un fel de sos de zmeura (am zdrobit cu furculita zmeura fara sa-i mai adaug nimic)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise