Panforte di Sienna

Ingrediente

  • 80 g ciocolata cu 85% cacao,
  • 100 g zahar,
  • 150 g alune,
  • 200 g miere,
  • 100 ml apa,
  • 200 g stafide negre,
  • mari,
  • o lingurita de coaja de portocala rasa,
  • 200 g faina,
  • o lingurita rasa de scortisoara,
  • 50 g unt,
  • plus unt pt uns tava,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Apa si mierea impreuna cu ciocolata rupta bucatele, le-am pus pe foc sa dea in clocot. Cand au inceput sa fiarba, am dat deoparte vasul si am turnat imediat faina, am amestecat, apoi am incorporat, pe rand, restul ingredientelor. A rezultat un aluat cremos, moale, dar nu fluid, ci asemanator cu aluatul de ecler. Am pus compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt solid si am dat la cuptor la foc potrivit cca 50 de minute. Am facut testul cu scobitoarea si am scos tava cand a fost gata lasand sa se racoreasca in tava, apoi am pudrat cu un strat gros de zahar pudra, am portionat si am servit. Este un desert aromat, care e specific sarbatorii Craciunului in Italia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise