Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 grame pangasius
  • 500 grame vinete
  • 10 catei usturoi
  • 400 ml iaurt
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider.

Vanata se curata, se taie feliute subtiri, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa-si lase sucul.

Fileul se prajeste in putin ulei 1 minut-2 pe fiecare parte, dupa care se scoate pe un servetel sa absoarba uleiul.

Vinetele se prajesc pe o parte si pe alta punand

o lingura de ulei in tigaie de fiecare data (absorb foarte mult ulei, ideal este sa fie prajite pe gratar).

Intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu margarina sau unt asezam un strat de vinete, un strat de pangasius, 3-4 catei de usturoi pisati, un alt strat de vinete. Acoperim cu o alta folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 de minute.

Dupa 20 de minute se scoate folia de aluminiu de deasupra si se mai lasa 10 minute.

Intre timp se freaca 2 galbenusuri cu o lingura de apa si cu sare, se amesteca cu 200 ml de iaurt si 3-4 catei usturoi. Se adauga partunjel tocat dupa gust.

Compozitia se toarna peste vinete dupa ce au stat la cuptor 10 minute descoperite.

Se da iar la cuptor inca 15-20 de minute.

Se serveste cald cu mujdei cu iaurt (catei de usturoi ramasi se freaca cu sare si o lingura de ulei si se amesteca cu 200 ml de iaurt).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise