Panna Cotta cu ciocolata

Ingrediente

  • 250 ml smantana dulce pt frisca
  • 250 ml lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri gelatina

Mod de preparare

Incalzim laptele fara sa-l fierbem insa.

Rupem ciocolata bucatele si o punem peste smantana dulce. Punem pe foc doar pana se dizolva de tot ciocolata. Puteti pune orice fel de ciocolata va place.

Amestecam laptele cu compozitia de ciocolata. Daca doriti mai dulce puteti adauga putin zahar, eu nu am pus, am considerat ca e destul de dulce asa. Adaugati esenta de rom si amestecati.

Punem gelatina la hidratat cu 50 ml apa. Cand s-a umflat dam pentru cateva secunde la microunde atat cat sa se dizolve complet granulele. Punem gelatina in compozitie si amestecam foarte bine pana se omogenizeaza. Turnam in forme.

Dam la frigider pentru cel putin 2-3 ore apoi putem servi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise