Panna cotta cu fructe de padure

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml smantana pentru frisca (eu am combinat 400 ml frisca si 200 ml smantana dulce pentru gatit)
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • fructe de padure proaspete
  • sirop de fructe de padure

Mod de preparare

Hidratam gelatina in 150 ml apa rece timp de 10 minute.

Amestecam smantana cu zaharul si zaharul vanilat.si le punem pe aragaz la foc mediu pana ajung la punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam pana ce aceasta este complet dizolvata.

Lasam amestecul la racit timp de aproximativ 30 de minute, apoi il turnam in formele udate in prealabil cu apa rece.

Dupa racirea completa a desertului il introducem la frigider pana a doua zi. Inainte de a le rasturna, tinem formele timp de 2-3 minute in apa calda.

Servim cu fructe de padure proapete si cu sirop de fructe de padure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise