Panna Cotta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 pers.
  • 2 dl de lapte
  • 8 dl de smantana de patiserie (peste 30% de grasime)
  • 100 gr zahar
  • 15 gr. gelatina
  • aromen (scoartisoara, coaja de lamaie sau lichior)

Mod de preparare

1) Se pune intr-o oala la foc smantana, laptele, zaharul si aromele si se amesteca bine ca sa ramana o crema fina.

2) Cand amestecul dinainte incepe sa fiarba, se ia de pe foc, dar continuand sa o amesteci. Cand s-a racit un pic, se adauga gelatina si se amesteca inca un pic.

3) Se serveste in cani ude in interior si cu un pic de zahar pudra (sau vanilat, depinde de gust) imprastiat.

Se serveste dupa 3 ore de preparare si se poate acompania cu sirop de capsuni.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise